שיטות שונות להכנת קפה - חוץ מאספרסו

RSS
  • רשימת הכתבות בבלוג לא רק אספרסו

    רשימת הכתבות בבלוג לא רק אספרסו

    שיטות שונות להכנת קפה - חוץ מאספרסו בריקה קפה פילטר קפה טורקי מקינטה, האספרסו האלטרנטיבי - Moka Pot קפה פלנג'ר French Press קפה בוץ קפה חליטה קרה - cold brew coffee ארופרס - Airopress מכשיר וואקום coffee siphon נפוליטנה -...

    קרא עוד
  • בריקה - איך להפעיל

    בריקה - איך להפעיל

    בריקה – הדור המתקדם של המקינטה (Mokapot) אז מה הסיפור הגדול של הבריקה? לבריקה, בניגוד למקינטה רגילה, יש משקולת בחלק העליון של צינורית יציאת הקפה המשמשת כווסת לחץ. המשקולת יוצרת אפקט דומה לסיר לחץ מיניאטורי. כאשר הטמפרטורה בחלק התחתון עולה,...

    קרא עוד
  • קפה פילטר

    קפה פילטר

    קפה פילטר הוא  המשקה הנצרך ביותר בעולם, להוציא קפה נמס. כולנו מכירים את המסעדות בארה"ב בהן מגישים קפה מקנקנים והמלצרים פונים שוב ושוב ושואלים אם למלא את הספל מחדש - refill ?? מים בטמפרטורה קרובה לנקודת הרתיחה עוברים דרך קפה...

    קרא עוד
  • קפה טורקי

    קפה טורקי

    יוצאים לטיול עם הרכב, אחרי זמן מה עוצרים בצד או בחניון, מוציאים את הערכה עם הגזיה והקפה. כמה כפיות קפה, מים שמים על האש ובוחשים. הריחהמתפשט והטעם מעולים. קפה טורקי או כפי שהוא נקרא בחלק מהעולם - קפה מזרח תיכוני...

    קרא עוד
  • קפה פלנג'ר French Press

    קפה פלנג'ר French Press

    פלנג'ר, או בשמו הלועזי French Press (מכשיר לחיצה צרפתי) הוא אחד המתקנים הפשוטים להכנת קפה טוב. הקפה המופק מהפלנג'ר דומה לקפה בוץ, אך ללא גרגרים ומשקעים. המכשיר מורכב מקנקן עשוי זכוכית בדרך כלל, ומכסה מחורר שדרכו עובר מוט, המחובר למסננת מתכת...

    קרא עוד
  • מקינטה, האספרסו האלטרנטיבי - Moka Pot

    מקינטה, האספרסו האלטרנטיבי - Moka Pot

    מקינטה - האספרסו האלטרנטיבי מקינטה או מכונה באיטלקית, היא מכשיר פשוט ונוח להכנת קפה שטעמו קרוב ביותר לטעם האספרסו. מחירו הנמוך של המכשיר ואיכות הקפה הטובה, הפכה את המקינטה לפופולארית מאוד בעולם כולו. במדינות שבהן קפה הוא חלק מהמסורת, כמו...

    קרא עוד
  • קפה בוץ

    קפה בוץ

    קפה בוץ, או קפה שחור, זוהי אחת מהשיטות הנפוצות ביותר להכנת קפה בישראל - בצבא, במקומות העבודה, בנהיגה ועוד. השיטה מבוססת על השריה של קפה טחון דק (לכדי אבקה) במים חמים. מכניסים כפית קפה גדושה לכוס, מרתיחים מים, ממתינים כחצי...

    קרא עוד
  • ארופרס - Airopress

    ארופרס - Airopress

    הקפה המדהים שיוצא מהארופרס מוכיח, שלא חייבים מכונת אספרסו כדי לקבל קפה מעולה. מהו הארופרס? הארופרס (Aeropress) הוא מכשיר להכנת קפה בשיטה יחודית. המכשיר הומצא בשנת 2005 על ידי נשיא חברת ארובי (Aerobie) אלן אדלר. הכנת הקפה נעשית ע"י הספגת...

    קרא עוד
  • קפה חליטה קרה - cold brew coffee

    קפה חליטה קרה - cold brew coffee

    בשנים האחרונות התפתח תהליך הכנת קפה בשיטה הנקראת חליטה קרה. לא מדובר באיס קפה או בקפה גרניטה, מדובר בתהליך בו יוצקים מים קרים, או בטמפרטורת החדר על קפה טחון גס למשך 8 עד 24 שעות, ולאחר מכן מסננים את המשקה....

    קרא עוד
  • נפוליטנה - Neapolitan

    נפוליטנה - Neapolitan

    מכשיר יחודי להכנת קפה איטלקי, ממש כמו שהאיטלקיים אוהבים למעשה מדובר במכשיר העובד כמו פילטר בטפטוף. הוראות הכנה: # פרקו את המכשיר והפרידו את הפילטר ואת שלושת המיכלים    --- "מיכל הזרבובית" עם זרבובית וידית    --- "מיכל הקפה" פתוח...

    קרא עוד
  • מכשיר וואקום coffee siphon

    מכשיר וואקום coffee siphon

    הכנת קפה במכשיר הוואקום (סיפון בלשון העם) היא ללא ספק הגזעית והמרתקת ביותר. הקפה לא רק יוצא צלול ונקי, אלא שבגלל שיטת החליטה המים מתקרבים לטמפרטורת החליטה האידיאלית - בין 88 ל-92 מעלות. מספר חברות וביניהן סטרבאק הצליחו להתגבר על...

    קרא עוד
  • פרקולטור - Percolator

    פרקולטור - Percolator

    את הפרקולטור אפשר להגדיר, בן כלאיים של קפה פילטר ומקינטה, הפועל בצורה מחזורית. מצד אחד המים עולים בצינור כמו במקינטה, אך בניגוד למקינטה הם לא עוברים דרך הקפה בעליה, אלה מטפטפים על הקפה מלמעלה, ומחלחלים דרך הקפה כמו בקפה פילטר....

    קרא עוד
x
x