קפה בוץ

קפה בוץ

קפה בוץ, או קפה שחור, זוהי אחת מהשיטות הנפוצות ביותר להכנת קפה בישראל - בצבא, במקומות העבודה, בנהיגה ועוד. השיטה מבוססת על השריה של קפה טחון דק (לכדי אבקה) במים חמים.

מכניסים כפית קפה גדושה לכוס, מרתיחים מים, ממתינים כחצי דקה עד שהמים יתקררו מעט, ומוזגים את המים לכוס, תוך כדי בחישה. מוסיפים סוכר לפי הטעם, ממתינים כדקה לשקיעת גרגרי הקפה ושותים בזהירות.

ישנה אסכולה הגורסת שהוספת הסוכר לאחר מזיגת המים, מושכת את הגרגרים שעדיין צפים לתחתית הכוס, אך הניסיון מלמד, שאם הטחינה דקה דיה, לא יצופו גרגרי קפה בכוס ואם הטחינה גסה הגרגרים יצופו גם כאשר מוסיפים סוכר לאחר מזיגת הקפה.

ניתן להשתמש כמעט בכל קפה רק יש להקפיד לבקש לטחון אותו דק ביותר.
הרבה חובבי קפה בארץ אוהבים את הקפה שלהם חזק כלומר עם הרבה  רובוסטה.
תמיד אפשר להיכנס לחנות שלנו ולרכוש קפה שמתאים לכם וטחון נכון.
חזרה מקינטה, האספרסו האלטרנטיבי - Moka Pot
קדימה ארופרס - Airopress

תגובות

המערכת - 22-07- 2020

ישראל, בכללי המטרה היא לא לשרוף את הקפה. מים רותחים ב-100 מעלות שורפים את הקפה.
חצי דקה זה זמן “כללי” לא קבוע אפשר לחכות 5 שניות ואז למזוג. כל זמו שאתה מבין את המטרה. זה הכי חשוב.
תודה על תגובתך.

ישראל - 22-07- 2020

למה לחכות חצי דקה אחרי שהמים רתחו?
הרי הכוס בדרך כלל קרה ומיד שישפכו המים היא תקרר אותם, ואם גם ככה תחכה חצי דקה שהמים יתקררו הטמפרטורה תצנח יותר מידי ומהר מידי לפני שהקפה הספיק להיחלט
בכל מקרה לא יצא לי לבדוק…
תודה רבה על המאמרים היפים.

השאירו תגובה

תגובות חייבות לעבור אישור לפני פרסום באתר

שדה חובה

x

x