
רשימת הכתבות בבלוג מאמרים טכניים
להלן ריכוז של כל הכתבות בבלוג "מאמרים טכניים" כדי להקל על המשתמשים למצוא כתבה מסוימת, הכנו רשימה של כל הכתבות בבלוג. אפשר כמובן לעשות חיפוש אחרי נושא או כתבה בשורת החפוש למעלה. מה זה ראש E61 דוחסן (Tamper) - מדוע...
להלן ריכוז של כל הכתבות בבלוג "מאמרים טכניים" כדי להקל על המשתמשים למצוא כתבה מסוימת, הכנו רשימה של כל הכתבות בבלוג. אפשר כמובן לעשות חיפוש אחרי נושא או כתבה בשורת החפוש למעלה. מה זה ראש E61 דוחסן (Tamper) - מדוע...
מערכת חליטה E61 או כפי שקוראים לו "ראש חליטה" זו מערכת חליטה ייחודית שהוצגה בשנת 1961 ע"י חברת פאמה האיטלקית בתוך מכונת האספרסו המהפכנית שלה "Faema E61" שהייתה מכונה עם המון מערכות חדישות. המכונה התפרסמה במיוחד משום שהיא הייתה הראשונה...
מהו דוחסן קפה? (Coffee Tamper) הדוחסן זה מתקן קטן עם משטח, המיועד לדחיסת הקפה הטחון, בידית הקפה בהכנת אספרסו במכונת אספרסו. במכונת אספרסו עוברים מים חמים בלחץ של קרוב ל-10 אטמוספרות על הקפה הטחון. כדי שהמים יצליחו לחלוט מהקפה את...
זה לא תמיד קל למצוא את הדוחסן (tamper) המתאים לסוג מכונת האספרסו שלכם. הבעיה היא שהיצרנים מייצרים מכונות שונות ודגמים רבים עם קטרים שונים. ניתן למצוא את הגודל הנכון של סלסלת הקפה בידית הפורטהפילטר, ע"י שימוש בסרגל או בקליבר. יש...
בטבלה זו אספתי את הקטרים של ידיות מכונות האספרסו השונות ובהתאם לכך קוטר הדוחסן המתאים. בעולם יש אלפי חברות המייצרות מכונות אספרסו ולכל חברה יש מספר דגמים, ולפעמים לכל דגם יש קוטר שונה. הטבלה הזו אינה מתיימרת לכסות את כל...
בשוק קיימים 2 סוגים עיקריים של פילטרים למניעת הצטברות אבנים: מרככים – פילטרים המוציאים מהמים את יוני הסידן והמגנזיום והופכים את המים למים רכים. (מכאן שמם). מנטרלים – פילטרים המפעילים על המים פעולה כימית או חשמלית המנטרלת את יוני הסידן...
המים שאנו שותים מכילים אבנית. גם אם אנו מסננים את האבנים בעזרת מכשירים או מסננים עדיין כמןת קטנה של אבנית נשארת במים והיא נוטה להצטבר על המערכות הפנמיות של מכונת האספרסו.כדי לשמור על מכונת האספרסו יש להפעיל תוכנית הסרת אבנית...
באיזה חומר להשתמש להסרת אבנית במכונת האספרסו שלכם? הקדמה מכונות האספרסו מכילות בתוכן דוד עשוי מתכת לחימום המים, גוף חימום, משאבה, צנרת ושסתומים המזרימים מים בתוכם. אחת הבעיות הידועות ביותר במכונות אספרסו היא האבנית, המצטברת ברכיבים השונים ובמקרה הקל,...
מרככים גדולים מיועדים למכונות מקצועיות. המרככים מגיעים בנפח של 8, 12, 16 או אפילו 20 ליטר.המרכך מכיל בתוכו חומר שרף מיוחד הסופח את האבנית.אחת לכמה זמן, תלוי בכמות השימוש, יש להוציא את האבנית שהמרכך ספח. כדי לשחרר מרכך מים המבוסס...
לאיכות המים שאנו משתמשים בהכנת קפה, יש השפעה גדולה הן על הטעם והן על בלאי מכונת האספרסו. כל אחד מכם יכול לבדוק את מצב המים בישוב שלו באתר הבא.... אוניברסיטת ת"א ביחד עם קואליציה לבריאות הציבור ערכו מחקר: "איכות מי...
1. מים קשים ומים רכים מקור המים בישראל הוא בקידוחים השואבים מים מאקוויפר ההר העשיר בסלעי סידן ודולומיט. בשל המסת המינרלים שבסלעים האלו מתקבלים מים בעלי ריכוז גבוה יחסית של סידן ומגנזיום. יוני סידן (Ca2+) ויוני מגנזיום (Mg2+) הקיימים במים מוגדרים...
הגדרות: חומצה: חומר המשחרר יוני מימן בתמיסה. בסיס: חומר המסוגל לקשור יוני מימן חופשיים ובצורה כזו "להעלים" אותם מהתמיסה. PH: סולם המבטא את ריכוז יוני המימן בתמיסה, או במילים פשוטות "חומציות המים" (ההגדרה הטכנית היא: מדד הפעילות של יוני המימן...