מאמרים טכניים

RSS
  • Shlomo Stern

    איך מודדים חלקיקי קפה טחון או גודל פולי קפה

    רקע כללי בעולם הקפה הירוק, נהוג לסווג פולי קפה ירוקים בן השאר ע"י גודל הפולים השיטה הנהוגה לקביעת גודל הפולים נקראת גודל הרשת או בשפה המקצועית, Screen size. השיטה מבוססת על מספרים שהם 1/64 של האינטצ' כלומר אם 70% מהפולים...

    קרא עוד
  • Shlomo Stern

    אחריות ותיקון מכונות אספרסו

    אחריות ותיקון מכונות אספרסו: מכונות האספרסו עובדות בתנאים קיצוניים של חום, חשמל, לחץ, רעידות, מים (קיטור, לחות ואבנית) ולכן יש לטפל במכונה כדי שתמשיך לתפקד כראוי. 95% מהתקלות במכונת אספרסו הן כתוצאה מאבנית. אין אחריות (בכל מכונות הקפה ללא יוצא...

    קרא עוד
  • Shlomo Stern

    קוטרי ידיות של מכונות אספרסו

    בטבלה זו אספתי את הקטרים של ידיות מכונות האספרסו השונות ובהתאם לכך קוטר הדוחסן המתאים. בעולם יש אלפי חברות המייצרות מכונות אספרסו ולכל חברה יש מספר דגמים, ולפעמים לכל דגם יש קוטר שונה. הטבלה הזו אינה מתיימרת לכסות את כל...

    קרא עוד
  • Shlomo Stern

    רשימת יצרני מכונות אספרסו

    ​מצורפת רשימת יצרניות מכונות אספרסו מהעולם. אספתי את הרשימות מהרבה מקורות, אבל מאד יכול להיות שפספסתי חברות. אשמח לקבל תיקונים, הערות והארות למייל: coffee@amigo-pt.co.il תודה שלמה. # שם תאור מדינה אתר 1 ACEM / Flymax Srl חברה לממכר מכונות אספרסו...

    קרא עוד
  • Shlomo Stern

    איכות המים בישראל ובישוב שלכם

    לאיכות המים שאנו משתמשים בהכנת קפה, יש השפעה גדולה הן על הטעם והן על בלאי מכונת האספרסו. כל אחד מכם יכול לבדוק את מצב המים בישוב שלו באתר הבא.... אוניברסיטת ת"א ביחד עם קואליציה לבריאות הציבור ערכו מחקר: "איכות מי...

    קרא עוד
  • Shlomo Stern

    רמת חומציות המים - PH

    הגדרות: חומצה: חומר המשחרר יוני מימן בתמיסה. בסיס: חומר המסוגל לקשור יוני מימן חופשיים ובצורה כזו "להעלים" אותם מהתמיסה. PH: סולם המבטא את ריכוז יוני המימן בתמיסה, או במילים פשוטות "חומציות המים" (ההגדרה הטכנית היא: מדד הפעילות של יוני המימן...

    קרא עוד
  • Shlomo Stern

    מהם החומרים להסרת אבנית

    באיזה חומר להשתמש להסרת אבנית במכונת האספרסו שלכם?   הקדמה מכונות האספרסו מכילות בתוכן דוד עשוי מתכת לחימום המים, גוף חימום, משאבה, צנרת ושסתומים המזרימים מים בתוכם. אחת הבעיות הידועות ביותר במכונות אספרסו היא האבנית, המצטברת ברכיבים השונים ובמקרה הקל,...

    קרא עוד
  • Shlomo Stern

    איך להסיר אבנית ממכונת אספרסו עם דוד יחיד

    המים שאנו שותים מכילים אבנית. גם אם אנו מסננים את האבנים בעזרת מכשירים או מסננים עדיין כמןת קטנה של אבנית נשארת במים והיא נוטה להצטבר על המערכות הפנמיות של מכונת האספרסו.כדי לשמור על מכונת האספרסו יש להפעיל תוכנית הסרת אבנית...

    קרא עוד
  • Shlomo Stern

    איך לעשות ריכוך למרכך 8/12 ליטר

    מרככים גדולים מיועדים למכונות מקצועיות. המרככים מגיעים בנפח של 8, 12, 16 או אפילו 20 ליטר.המרכך מכיל בתוכו חומר שרף מיוחד הסופח את האבנית.אחת לכמה זמן, תלוי בכמות השימוש, יש להוציא את האבנית שהמרכך ספח. כדי לשחרר מרכך מים המבוסס...

    קרא עוד
  • Shlomo Stern

    מים קשים ומים רכים

    1. מים קשים ומים רכים מקור המים בישראל הוא בקידוחים השואבים מים מאקוויפר ההר העשיר בסלעי סידן ודולומיט. בשל המסת המינרלים שבסלעים האלו מתקבלים מים בעלי ריכוז גבוה יחסית של סידן ומגנזיום. יוני סידן (Ca2+) ויוני מגנזיום (Mg2+) הקיימים במים מוגדרים...

    קרא עוד
  • Shlomo Stern

    מרככים - פילטרים למניעת הצטברות אבנים

    בשוק קיימים 2 סוגים עיקריים של פילטרים למניעת הצטברות אבנים: מרככים – פילטרים המוציאים מהמים את יוני הסידן והמגנזיום והופכים את המים למים רכים. (מכאן שמם). מנטרלים – פילטרים המפעילים על המים פעולה כימית או חשמלית המנטרלת את יוני הסידן...

    קרא עוד
  • שובר וואקום (Vacuum Breaker)
    Shlomo Stern

    שובר וואקום (Vacuum Breaker)

    מהו שובר הוואקום, איך הוא נראה למה הוא משמש. זהו מכשיר פשוט שאוטם את הדוד כאשר יש לחץ בדוד (אטם גומי קטן המונח על סיכת מתכת נלחץ כלפי מעלה על ידי לחץ הדוד ויוצר אטימה), כאשר הדוד מתקרר והלחץ יורד,...

    קרא עוד
x
x