אוסמוזה הפוכה טובה למכונת הקפה או לא?

אוסמוזה הפוכה טובה למכונת הקפה או לא?

מערכת אוסמוזה הפוכה היא מסנן המים הטוב ביותר הקיים בשוק. היא מסננת הכל! – חלקיקי מתכות, אבנית, מינרלים, חומרים אחרים הכל. המערכת כל כך יעילה שאפילו חיידקים ווירוסים לא מצליחים לעבור אותה. לממברנת "א/ה" יש גודל נקבוביות של כ-0.1 ננומטר וגודל וירוסים נע בין 20 ל-250 ננומטר, כלומר הם גדולים בהרבה מקוטר הנקבוביות.
לפני שאומרים מצויין זה מה שאנחנו צרכים בבית, חשוב לבדוק האם זה אכן יענה על הצרכים הן מבחינת הטעם, הן מבחינת המינרלים החיוניים לגוף והן מבחינת פגיעה במכונת האספרסו.
שווה לקרוא

המרת מידות קשיות של מים

המרת מידות קשיות של מים

המרת יחידות מידה לקשיות. ברחבי העולם משתמשים לא פעם ביחידות מידה שונות: להלן טבלה המרה ליחידות הקשיות    
חומרי ניקוי למכונת אספרסו

איך לנקות ולתחזק מכונת אספרסו אוטומטית

הזמן המושקע בניקיון ובתחזוקת מכונת האספרסו האוטומטית מניב תוצאה של קפה איכותי ומכונה שמתפקדת היטב. זה לא כל כך קשה כמו שחושבים. כדי להבין על מחזורי...
מקציף חלב אינדוקציה

מקציף חלב אינדוקציה

מקציף חלב אינדוקציה
מקציף חלב מבוסס אינדוקציה להקצפת חלב שמנתי מדוע מקציף חלב אינדוקציה? ישנן דרכים רבות להקציף חלב. ברוב המקרים נדרשים כישורים מיוחדים ומערכת יקרה ואי...
רשימת הכתבות בבלוג מאמרים טכניים

רשימת הכתבות בבלוג מאמרים טכניים

רשימת הכתבות הטכניות
להלן ריכוז של כל הכתבות בבלוג "מאמרים טכניים"  כדי להקל על המשתמשים למצוא כתבה מסוימת, הכנו רשימה של כל הכתבות בבלוג.  אפשר כמובן לעשות חיפוש אחרי ...
מה זה ראש E61

מה זה ראש E61

מה זה ראש E61
מערכת חליטה E61 או כפי שקוראים לו "ראש חליטה" זו מערכת חליטה ייחודית שהוצגה בשנת 1961 ע"י חברת פאמה האיטלקית בתוך מכונת האספרסו המהפכנית שלה "Faema...
דוחסן (Tamper) - מדוע לדחוס? איך? ואיזה?

דוחסן (Tamper) - מדוע לדחוס? איך? ואיזה?

דוחסן (Tamper) - מדוע?
מהו דוחסן קפה? (Coffee Tamper) הדוחסן זה מתקן קטן עם משטח, המיועד לדחיסת הקפה הטחון, בידית הקפה בהכנת אספרסו במכונת אספרסו. במכונת אספרסו עוברים...
איך מודדים את קוטר הדוחסן הנדרש

איך מודדים את קוטר הדוחסן הנדרש

איך מודדים את קוטר הדוחסן הנדרש
זה לא תמיד קל למצוא את הדוחסן (tamper) המתאים לסוג מכונת האספרסו שלכם. הבעיה היא שהיצרנים מייצרים מכונות שונות ודגמים רבים עם קטרים שונים. ניתן...
קוטרי ידיות של מכונות אספרסו

קוטרי ידיות של מכונות אספרסו

קוטרי ידיות של מכונות אספרסו
בטבלה זו אספתי את הקטרים של ידיות מכונות האספרסו השונות ובהתאם לכך קוטר הדוחסן המתאים. בעולם יש אלפי חברות המייצרות מכונות אספרסו ולכל חברה יש מספר...
מרככים - פילטרים למניעת הצטברות אבנים

מרככים - פילטרים למניעת הצטברות אבנים

מרככים - פילטרים למניעת אבנים
בשוק קיימים 2 סוגים עיקריים של פילטרים למניעת הצטברות אבנים: מרככים – פילטרים המוציאים מהמים את יוני הסידן והמגנזיום והופכים את המים למים רכים. (...
איך להסיר אבנית ממכונת אספרסו עם דוד יחיד

איך להסיר אבנית ממכונת אספרסו עם דוד יחיד

הסרת אבנית ממכונת דוד יחיד
המים שאנו שותים מכילים אבנית. גם אם אנו מסננים את האבנים בעזרת מכשירים או מסננים עדיין כמות קטנה של אבנית נשארת במים והיא נוטה להצטבר על המערכות ה...
מהם החומרים להסרת אבנית

מהם החומרים להסרת אבנית

חומרים להסרת אבנית
באיזה חומר להשתמש להסרת אבנית במכונת האספרסו שלכם?   הקדמה מכונות האספרסו מכילות בתוכן דוד עשוי מתכת לחימום המים, גוף חימום, משאבה, צנרת ושסתומים ה...
איך לעשות ריכוך למרכך 8/12 ליטר

איך לעשות ריכוך למרכך 8/12 ליטר

מרככים גדולים מיועדים למכונות מקצועיות. המרככים מגיעים בנפח של 8, 12, 16 או אפילו 20 ליטר.המרכך מכיל בתוכו חומר שרף מיוחד הסופח את האבנית.אחת לכמ...
איכות המים בישראל ובישוב שלכם

איכות המים בישראל ובישוב שלכם

איכות המים בישראל
לאיכות המים שאנו משתמשים בהכנת קפה, יש השפעה גדולה הן על הטעם והן על בלאי מכונת האספרסו.
כל אחד מכם יכול לבדוק את מצב המים בישוב שלו
מים קשים ומים רכים

מים קשים ומים רכים

מים קשים ומים רכים
1. מים קשים ומים רכים מקור המים בישראל הוא בקידוחים השואבים מים מאקוויפר ההר העשיר בסלעי סידן ודולומיט. בשל המסת המינרלים שבסלעים האלו מתקבלים מים ...
רמת חומציות המים - PH

רמת חומציות המים - PH

רמת חומציות המים - PH
הגדרות: חומצה: חומר המשחרר יוני מימן בתמיסה. בסיס: חומר המסוגל לקשור יוני מימן חופשיים ובצורה כזו "להעלים" אותם מהתמיסה. PH: סולם המבטא את ריכו...
שיטות חימום במכונות האספרסו

שיטות חימום במכונות האספרסו

שיטות חימום במכונות האספרסו
חימום המים במכונות האספרסו הוא אחד מהמדדים החשובים בקביעת טיב המכונה, באיכות הקפה המופק ממנה ובאורך חיי המכונה. בגלל הצורך להפעיל את מכונת האספרסו ...
המשאבה במכונת האספרסו

המשאבה במכונת האספרסו

המשאבה במכונות אספרסו
באמצע המאה הקודמת הגיעו למסקנה שכדי להגיע לאספרסו אידאלי יש להעביר מים בטמפרטורה סביב C900 ונדרש להפעיל לחץ של 9 בר על הקפה הטחון. בשנים הראשונות ש...
שובר וואקום (Vacuum Breaker)

שובר וואקום (Vacuum Breaker)

שובר וואקום - Vacuum Breaker
מהו שובר הוואקום  Vacuum Breaker (VB), איך הוא נראה למה הוא משמש. זהו מכשיר פשוט שאוטם את הדוד כאשר יש לחץ בדוד (אטם גומי קטן המונח על סיכת מתכת נ...
Espresso machine PID

מה זה בקר טמפ. PID

מה זה בקר PID
PID = Proportional-Integral-Derivative ה- PID הוא מונח המתאר בקר אונברסלי המבקר ומווסת תכונה פיזיקאלית (טמפרטורה, לחץ וכו'). שמו בנוי מ-3 הפונקציות...
שסתום תלת כיווני - three Way Solenoid Valve

שסתום תלת כיווני - three Way Solenoid Valve

שסתום תלת כיווני - three Way Solenoid Valve
בכל מכונת אספרסו מקצועית, כמו בבית קפה, יש חשיבות גבוהה להכין אספרסו אחד אחרי השני. הבעיה היא שבזמן הכנת האספרסו נוצר לחץ גבוה של 10 אטמוספרות על ה...
אחריות ותיקון מכונות אספרסו

אחריות ותיקון מכונות אספרסו

אחריות ותיקון מכונות אספרסו
אחריות ותיקון מכונות אספרסו: מכונות האספרסו עובדות בתנאים קיצוניים של חום, חשמל, לחץ, רעידות, מים (קיטור, לחות ואבנית) ולכן יש לטפל במכונה כדי שתמ...
המרת מידות

המרת מידות

המרת מידות
יחידת מדידה היא גודל מוגדר שהפך לסטנדרט שמוכר לכולם. אך מבחינה היסטורית נעשה שימוש במערכות יחידות רבות ושונות. בעולם הקפה משתמשים ביחידות מידה שונו...
איך מודדים חלקיקי קפה טחון או גודל פולי קפה

איך מודדים חלקיקי קפה טחון או גודל פולי קפה

מדידת חלקקי קפה טחון
רקע כללי בעולם הקפה הירוק, נהוג לסווג פולי קפה ירוקים בן השאר ע"י גודל הפולים השיטה הנהוגה לקביעת גודל הפולים נקראת גודל הרשת או בשפה המקצועית, Scr...