עולם האספרסו

RSS
  • רשימת הכתבות בעולם האספרסו

    רשימת הכתבות בעולם האספרסו

    להלן ריכוז של כל הכתבות בבלוג "עולם האספרסו"  כדי להקל על המשתמשים למצוא כתבה מסוימת, הכנו רשימה של כל הכתבות בבלוג.  אפשר כמובן לעשות חיפוש אחרי נושא או כתבה בשורת החפוש למעלה.  מהו האספרסו משקאות הקפה מבוססות אספרסו מה משפיע...

    קרא עוד
  • סלסלת לחץ מול סלסלה רגילה

    סלסלת לחץ מול סלסלה רגילה

    לא פעם נכנס אלינו לחנות לקוח, ושואל אותי אם אוכל להסביר לו מה ההבדל בין מכונה שעולה פחות מאלף ש"ח למכונה מקצועית שעולה מעל אלפיים ש"ח ולפעמים אף מעל עשרת אלפים ש"ח. כשאני מסביר את ההבדלים בין המכונות (ויש הרבה)...

    קרא עוד
  • קסקרה - Cascara

    קסקרה - Cascara

    מאז התגברות המגמה של קפה פילטר במזיגה ישירה (pour-over) וקפה בחליטת פלנג'ר ובמקביל הגידול הגובר לתה, ענפי הקפה הייחודיים (specialty coffee) והתה עברו שינויים רבים בשנתיים האחרונות. בין ההתפתחויות הללו הופיע משקה אקזוטי חדש קסקרה (cascara), המכונה גם תה דובדבני...

    קרא עוד
  • מיצוי הקפה - Coffee Extraction

    מיצוי הקפה - Coffee Extraction

    מיצוי הקפה או כפי שאנו קוראים לו Coffee Extraction הוא חלק בחליטת הקפה בו המים החמים פוגשים את הקפה הטחון וסופגים ממנו את מרכיבי הטעם כדי להפיק לנו משקה קפה טעים. מיצוי הקפה הוא ללא ספק החלק החשוב בתהליך החליטה. ללא...

    קרא עוד
  • מהו האספרסו

    מהו האספרסו

    מהו אספרסו? האספרסו הוא משקה המתקבל מהעברת מים חמים בטמפרטורת חליטה הקרובה ל-900C בלחץ הקרוב ל-10 אטמוספרות דרך קפה טחון "הסוחטים" מהקפה את השמנים שלו ומרכיבי הטעם. הגדרת האספרסו:  במכון הלאומי האיטלקי לאספרסו (IENI-Italian Espresso National Institute - www.espressoitaliano.org) הגדירו מהו...

    קרא עוד
  • משקאות הקפה מבוססות אספרסו

    משקאות הקפה מבוססות אספרסו

    עולם משקאות הקפה הפך בשנים האחרונות למורכב ביותר, הופיעו עשרות משקאות חדשים, עם וורסיות שונות לכל משקה ומשקה. גם אם נרצה להכין רשימת משקאות היא לא תהיה מדויקת ומלאה. לפעמים אותו משקה נקרא בשם כלשהו במדינה מסוימת ובשם אחר במדינה...

    קרא עוד
  • מה משפיע על טעם האספרסו

    מה משפיע על טעם האספרסו

    על טעם האספרסו משפיעים גורמים רבים. החל מסוג הקפה ועד למי שמכנין את הקפה. להלן חלק מהמרכיבים שמשפיעים על טעם האספרסו: הקפה - מדינת הגידול / אזור הגידול / התערובת - : כל מדינה, מטע, ואזור גידול הקפה שלה המושפעים...

    קרא עוד
  • הניסוי המדהים של ארבעת הכוסות

    הניסוי המדהים של ארבעת הכוסות

    אחת מהדרכים שבה אפשר להדגים בצורה פשוטה את מגוון הטעמים העצום באספרסו היא שיטת ארבעת הספלים. הכינו מראש ארבעה סיפלי אספרסו. הפעילו את המכונה והכינו אספרסו קצר. עכשיו - במקום לתת לקפה לזרום לספל אספרסו אחד, מחליפים ספל אספרסו כל...

    קרא עוד
  • השפעת הטמפרטורה על טעם האספרסו

    השפעת הטמפרטורה על טעם האספרסו

    איך משפיע טמפרטורת החליטה על טעם האספרסו? לא אחת אני נשאל מה ההבדל בין מכונה קטנה עם מערכת חימום פנימית פשוטה, מול מכונה מקצועית עם מערכת בקרת טמפרטורה מתקדמת.עובדה! האספרסו יוצא במכונה מקצועית ארומטי יותר ועשיר יותר וניתן לשלוט על...

    קרא עוד
  • שאלות הכוונה לרוכשי מכונת אספרסו ביתית

    שאלות הכוונה לרוכשי מכונת אספרסו ביתית

    מה חשוב בבחירת מכונת אספרסו לבית - שאלות ההכוונה. זהו, נפלה ההחלטה לרכוש מכונת אספרסו. עכשיו אנו עומדים משתאים לנוכח שפע המכונות שבשוק ולא יודעים להחליט איזו מכונה כדאי לרכוש. ברור שנרצה לקנות את המכונה הטובה ביותר, שתהיה גם הזולה...

    קרא עוד
  • סוגי מכונות אספרסו

    סוגי מכונות אספרסו

    כדי להכין אספרסו יש להזרים מים חמים בטמפרטורה של כ-90 מעלות צלזיוס בלחץ של 9-10 בר על קפה טחון. כדי לעשות זאת נדרשים מים חמים מצד אחד, מקור לחץ שיכול להיות משאבה או כח אדם, וכמובן מערכת שתזרים את המים...

    קרא עוד
  • מכונת אספרסו אוטומטית

    מכונת אספרסו אוטומטית

    בשנות השמונים של המאה העשרים הבינו יצרני מכונות האספרסו שאנשים מוכנים לשלם יותר, תמורת נוחות או אולי עצלות, בשנת 1985 פותחה לראשונה מכונת אספרסו אוטומטית מלאה ע"י חברת סאקו. ומאז שוק מכונות האספרסו האוטוטמטיות נמצא בצמיחה מתמדת. מכונות אלו מפיקות קפה...

    קרא עוד
x

x
×