מאמרים על קפה

RSS
  • רשימת הכתבות במאמרים על קפה

    רשימת הכתבות במאמרים על קפה

    להלן ריכוז של כל הכתבות בבלוג "מאמרים על קפה"  כדי להקל על המשתמשים למצוא כתבה מסוימת, הכנו רשימה של כל הכתבות בבלוג.  אפשר כמובן לעשות חיפוש אחרי נושא או כתבה בשורת החפוש למעלה.  מלון מונחים - Glossary תשובות לשאלות נפוצות...

    קרא עוד
  • מלון מונחים - Glossary

    מלון מונחים - Glossary

    מילון מונחים - Glossary כפי שכבר ציינתי הקפה הוא המוצר השני הנסחר בעולם לאחר הנפט, ומטבע הדברים מליוני אנשים, עוסקים בתחום, מכאן שעם הזמן נוצרה שפה שלמה של מונחים ומושגים השייכים לעולם הקפה. זר שיקלע לשיחה של 2 מומחי קפה...

    קרא עוד
  • תשובות לשאלות נפוצות - FAQ

    תשובות לשאלות נפוצות - FAQ

    האם פולי קפה "ירוקים" ו"לא קלויים "הם אותו דבר? עם השנים נתקלתי בהרבה שאלות ששאלו חובבי הקפה. להלן אוסף שאלות שחוזרות ונשאלות בפורומי הקפה השונים בעולם: איזו מכונת אספרסו לקנות? (השאלה הנפוצה ביותר בפורומים השונים.) קניתי מטחנה חדשה ומצאתי בה...

    קרא עוד
  • הפרכת מיתוסים נפוצים על הקפה

    הפרכת מיתוסים נפוצים על הקפה

    קפה נותן לגוף חיזוק קפה נותן לנשמה חיבוק הקפה עוזר בחיבורי אהבה ומיתוסים בקפה דורשים תשובה יש הרבה מיתוסים סביב הקפה, חלקם מיתוסים שגויים וחלק מבוססים והגיע הזמן להפריח או לאושש חלק ממיתוסי הקפה הנפוצים יותר שנתקלתי בהם בשנים האחרונות....

    קרא עוד
  • כיצד לבחור פולי קפה ירוקים?

    כיצד לבחור פולי קפה ירוקים?

    עם המבחר העצום של אמיגו פתח תקווה, של פולי קפה ירוקים מובחרים, זה ממש מאתגר להחליט אילו מהם מתאימים לטעמכם האישי ולהעדפות הקלייה שלכם, ואלו אתם לא אוהבים. במיוחד לכל מי שמתחיל לקלות קפה בבית. אנחנו רוצים להפוך את חווית...

    קרא עוד
  • ערביקה מול רובוסטה

    ערביקה מול רובוסטה

    בשנת 1753 מפרסם שבדי בשם קרל לינאוס (Carl Linnaeus) ספר לקביעת שיטת מיון בעלי חיים וצמחים הנקרא "שיטת הטבע" (Systema Naturae - המשמש את הבוטנאים עד היום), שבו הוא סיווג בפעם הראשונה את משפחת רוביקה (Rubiaceae) הכוללת יותר מ-500 זנים מוכרים...

    קרא עוד
  • סיווג קפה Classification

    סיווג קפה Classification

    מהו קפה טוב? אומרים שזו שאלת מיליון הדולר ואולי הרבה יותר. הרבה מאוד אנשים בעולם עסוקים בקביעת איכות הקפה. בסופו של דבר הצרכן והחברות הגדולות קובעים את איכות הקפה, אולם הדרך עד לצרכן הסופי ארוכה והקפה עובר המון תהליכים שקובעים...

    קרא עוד
  • הגל השלישי בקפה

    הגל השלישי בקפה

    הרעיון מאחורי "הגלים" בקפה הוא למעשה לתאר את השינוי שחל בחשיבה על קפה מהלך השנים. "הגל הראשון" - נהוג לחשוב שמדובר בדור שלם שהחל ככל הנראה בשולי המאה ה -19 שבהתאם לתרבות הקפה האמריקנית שבה כולם הכירו את מותג הקפה...

    קרא עוד
  • ההיסטוריה של הקפה

    ההיסטוריה של הקפה

    אגדות רבות מתהלכות על תחילת דרכו של הקפה. הנפוצה ביותר, שסופרה מאב לבן בשבטים הגליים באתיופיה, והובאה לדפוס במאה ה-18 ע"י החוקר באנסיוס, היא אגדת רועה העיזים (יש הטענים ששמו קאלדי), שבמאה השישית לפני הספירה, הבחין שבלילות מסוימים העיזים ערניות,...

    קרא עוד
  • טעימת קפה - Cupping

    טעימת קפה - Cupping

    טעימת קפה – Cupping  טעימת קפה היא אומנות. המטרה בטעימת קפה היא להגיע לדיוק בטיב הקפה, ולהבחין בין קפה טוב לקפה פגום.  בשרשרת התהליכים של הקפה מהקטיף ועד לצרכן, יש צורך לבצע טעימת קפה מספר פעמים. טעימת הקפה, הנקראת Cupping...

    קרא עוד
  • טעמי הקפה - Coffee Taste

    טעמי הקפה - Coffee Taste

    לקפה, כמו ליין, יש טעמים רבים ביותר, קשה להבחין בכל הטעמים, אך טועמים מומחים מסוגלים להבחין בהרבה מהם. קשה מאוד לתאר טעמים או תחושת טעמי הקפה בכתובים, אך אפשר להסביר באופן כללי את התחושות המלוות את טועם הקפה והטעמים השונים....

    קרא עוד
  • השפעת גובה גידול הקפה על טעמו

    השפעת גובה גידול הקפה על טעמו

    ההשפעה הגיאוגרפיה על טעמם של פולי הקפה היא עמוקה, אך מסתבר שגם הגובה בו הוא גדל תורם משמעותית לפרופיל הטעם של הקפה. הקפה גדל רק באזור הנקרא חגורת הקפה, רצועה המשתרעת מ-30 מעלות מעל ומתחת לקו המשווה. חגורת הקפה חוצה...

    קרא עוד
x
x