מכשיר יחודי להכנת קפה איטלקי, ממש כמו שהאיטלקיים אוהבים
למעשה מדובר במכשיר העובד כמו פילטר בטפטוף.
הוראות הכנה:
# פרקו את המכשיר והפרידו את הפילטר ואת שלושת המיכלים
--- "מיכל הזרבובית" עם זרבובית וידית
--- "מיכל הקפה" פתוח בצד אחד עם פילטר קפה בצד השני
--- "מיכל המים" עם ידית בלי זרבובית
- הכניסו ל"מיכל המים" מים מהברז
- מלאו את "מיכל הקפה" בקפה טחון גס, לא דוחסים
- סגרו את "מיכל הקפה" במכסה שהוא למעשה הפילטר
- הכניסו את "מיכל הקפה" (זה שפתוח למטה) לתוך מיכל המים כאשר הקפה הטחון למעלה
- סגרו את 2 המיכלים ב"מיכל הזרבובית" כך שהזרבובית כלפי מטה והידיות אחד מול השני
- הניחו את המכשיר על הגז (או מקור חום אחר) הקפידו על אש קטנה
- שימו לב שיש חור קטן בחלק העליון של "מיכל המים"
- כאשר מתחיל לטפטף מים מהחור הקטן מורידים את המכשיר מהאש והופכים אותו
- לא להיבהל - דרך החור יוצא סילון דק של מים למשך זמן קצר
- הרימו את החלק העליון והמתינו עד שהמים כולם ירדו
תהנו : -
להלן סרט המסביר איך להשתמש במכשיר למכונות קפה לחצו כאן