מכונת אספרסו לחברה

הגיע הזמן להכניס מכונת אספרסו לחברה. מה עושים? מדריך להכנסת מכונה לחברה.

מכונת הקפה בחברה חייבת להיות מכונת קפה שתאפשר לעובדים לקבל משקאות קפה במהלך שעות העבודה. המכונה צריכה לענות על רווחת העובדים ולאפשר להם להפיק קפה בקלות ללא שהיות וכמובן שתהיה נוחה לשימוש ושתהיה אמינה.

מאמרים קשורים:

 לצורך חישוב עלויות, מניסיוני, אני ממליץ על "מספר אצבע" של 3 מנות אספרסו לעובד ביום. יש עובדים ששותים יותר, ויש עובדים ששותים פחות או לא שותים כלל, ויש כמובן אורחים.

לפני שנצלול איזו מכונה עדיפה והאם כדאי לרכוש אות לקבל מכונה תמורת קפה (הצבה) כדאי שהנהלת החברה תקבל החלטה לגבי משקאות קפה עם חלב למיניהם.

חלב שלא נשטף מיד לאחר השימוש נוטה להחמיץ, להתקשות ולסתום את מערכות ההקצפה.

עובדים נוטים להקציף חלב ו"שוכחים" לנקות את המקציף.

לכן בחברות קטנות מומלץ לרכוש מקציף חיצוני עם קנקן הניתן לשטיפה. ומי שרוצה להקציף לעצמו חלב, שישתמש במקציף החיצוני.

בחברה קטנה של עד 5 עובדים מומלץ לשקול רכישת מכונת קפסולות ולאפשר לעובדים להנות מסוגים שונים של קפסולות.

יתרונות מכונת קפסולות בחברה

  • כל עובד יכול לבחור את הקפה שלו
  • מכונות זולות ואמינות, אפשר להעמיד אפילו 2 מכונות כך שהסיכוי שמכונה לא תעבוד ולעובדים לא יהיה קפה, נמוך.
  • תפעול מאד פשוט
  • נקי

חסרונות:

  • איכות האספרסו מוגבלת
  • אספרסו כפול דורש 2 כפסולות
  • מכונות קטנות ויש למלא מים הרבה פעמים ולרוקן את פח האשפה הפנימי מספר פעמים ביום.

 

בחברה גדולה מעל 30 עובדים מומלץ לפנות לחברה חיצונית שתעמיד מכונה בלי התחייבות והחברה תשלם רק על הקפה. השיטה נקראת הצבה. היא יקרה יותר, אך נותנת שקט נפשי ובדרך כלל המכונות שהחברות מציבות הן מסיביות, עמידות, נוחות לתפעול וכוללות אופציה למשקאות קפה עם חלב.

מהם התנאים המוקדמים להצבת מכונה בחברה?

  1. רצוי שהמכונה תתחבר למקור מים בחיבור ישיר. (כדי שלא כל הזמן העובדים ימלאו במים ובטעות שיפכו מים לתוך המכונה) – לכן, יש להכין מראש, במקום קרוב למכונה, יציאת מים.
  2. רצוי שהמכונה תתחבר באופן ישיר לניקוז. (מאותן סיבות כמו בסעיף הקודם) – לכן, יש להכין מראש, במקום קרוב להצבת המכונה, כניסה לניקוז (משהו כמו שעושים למדיח בבית)
  3. חובה – חיבור המים של המכונה חייב להתחבר דרך מרכך מים למניעת אבנית. אין אחריות על מכונה שלא חוברה דרך מרכך ולא נעשה טיפול תדיר. בהצבה – זו אחריות של החברה המציבה.
  4. מומלץ לקבוע מראש זמן תגובה לשרות. חברה ללא מכונת קפה – עובדים ממורמרים.
  5. מומלץ לרכוש מכונה קטנה כגיבוי, למשל מכונת קפסולות למקרה של תקלה..

בחברה בינונית כדאי לשקול רכישה של מכונה עם אחריות במקום הצבה.

 

מהן השיטות שקימות להכנסת מכונת קפה לחברה.

שיטות רכישה/השכרה של מכונת אספרסו לחברה
חברה המעוניינת להפעיל מכונת קפה, עומדות בפניה 3 שיטות "לרכישת" המכונה

 

  1. רכישה - רוכשים מכונה קטנה עם אחריות (בדרך כלל שנתיים)
    • יתרונות:
      • אתם בוחרים את המכונה הרצויה לכם
      • המחיר הכולל* נמוך ביותר לעומת השיטות האחרות
      • המכונה שייכת לחברה ובבוא היום ניתן למכור אותה
      • החברה יכולה להשתמש בכל סוג קפה, ללא מגבלה.
    • חסרונות:
      • מחוייבים לשלם את מחיר המכונה (גם אם מדובר בתשלומים)
      • בתום תקופת האחריות יש לרכוש שרות תיקונים

     

    1. הצבה -  חברה חיצונית המתמחה בכך, מספקת את המכונה, מתקינה אותה ומדריכה את העובדים, כל זאת ללא עלות, והחברה מצידה מתחייבת לרכוש כמות מינימלית של קפה מידי חודש. המחיר נקבע בדרך כלל בהתאם לסוג הקפה שהחברה דורשת וכמות הקפה החודשי.
    • יתרונות:
      • החברה לא מסכנת כלום, היא יכולה להפסיק את הקישור בכל עת
      • העיסקה כוללת שרות 
    • חסרונות:
      • בדרך כלל מכונת הקפה שמצבים לא חדשה. (המכונה שייכת לחברה המציבה)
      • המחיר הכולל (total cost of ownership) הגבוה ביותר לעומת השיטות האחרות
      • בית העסק מחוייב להשתמש בקפה שהחברה המציבה שולחת לו.
      • בהרבה מקרים, במיוחד בשלבים הראשונים של העיסקה, החברה לא מאורגנת ולא מצליחה להשתמש בכל כמות הקפה שנשלחה ע"י החברה המציבה. נוצר "מחסן" קפה שמצטבר ויש לשנות את התנאים.
    •  שכירות  - החברה שוכרת את המכונה ומשלמת תשלום חודשי.
    • יתרונות:
      • החברה לא מסכנת כלום, היא יכולה להפסיק את הקישור בכל עת
      • מחיר השכירות כולל שרות 
      • החברה יכולה להשתמש בכל סוג קפה, ללא מגבלה.
    • חסרונות:
      • בדרך כלל מכונת האספרסו שמתקינים בחברה לא חדשה.
      • המחיר גבוה בהשוואה לרכישה
      • יש מקרים בהם בית העסק מחויב לשכור את המכונה לתקופת מינימום

    שטרנ'ס לעסקים מציבה מכונות מתקדמות בחברות – קטנות וגדולות – www.sterns.co.il

    להתייעצות תמיד תוכלו לפנות אלינו 058-4012440 או במייל coffee@sterns.co.il

    השאירו תגובה

    כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום