ביאנקה – Lelit Bianca PL162T

הסיסמה של ללית אם את/ה בריסטה אמיתית זו המכונה שלכם. טוב לא בדיוק אבל כמעט.

(הסיסמה האמיתית של ללית היא - NOT A REAL BARISTA, KEEP AWAY FROM ME)

ביאנקה Bianca היא מכונת אספרסו מקצועית ללא פשרות, עם ראש חליטה E61, שליטה ידנית על זרימת המים על הקפה הטחון, עם שני דוודים מנירוסטה ומערכת שליטה ובקרה מתקדמת. הביאנקה תוכננה ונבנתה עבור אותם חובבי קפה שיודעים להפיק את המיטב מכל ספל אספרסו.

ביאנקה – Lelit Bianca PL162T

ה- Lelit Bianca היא מכונה האולטימטיבית לכל חובב קפה רציני. ללית הוסיפה במכונה את כל מה שחלמתם עליו במכונת אספרסו ביתית - יש בו את כל התכונות המדהימות ויותר, מה שנותן למשתמש את היכולת לשלוט בפרופיל לחץ החליטה. זוהי מכונת האספרסו הביתית האולטימטיבית – עם ראש חליטה E61 מקצועי בגודל מלא, דוד קיטור מנירוסטה בנפח 1.5 ליטר ודוד אספרסו מנירוסטה בנפח 0.8 ליטר, בקרת טמפרטורה בעזרת PID, מיכל מים נתיק ונשלף המחזיק 2.5 ליטר או ניתן לחיבור ישירות לצנרת. מערכת שליטה ייחודית בעזרת ידית הממוקמת על גבי ראש החליטה לבקרת זרימת המים (או הלחץ על הקפה הטחון), ומשאבה סיבובית שקטה במיוחד. וכל זה בעיצוב יפה במיוחד עם תוספת של עץ אגוז, בברזי הקיטור והמים החמים, בידיות הפורטפילטר, בידית הלחץ וברגליות.

ראש חליטה E61

ראש החליטה E61 מבטיח יציבות מים ועקבית. מים חמים היוצאים מדוד האספרסו עוברים דרך ראש החליטה ובחזרה. המים החמים מחממים את ראש החליטה עצמו ואת הפורטהפילטר עם הסלסלה שבו.  המנוף הצמוד לראש החליטה מפעיל את המשאבה להזרמת המים החמים בלחץ על הקפה הטחון. ביאנקה לא מפעילה את הקדם חליטה (Preinfusion) הסטנדרטית הקיים בראש E61 מסורתי. בביאנקה משתמשים במערכת הבקרה הפנימית של המכונה בהתאם להגדרות שהמשתמש מגדיר בעזרת צג ה-LCD בחזית המכונה. המשתמש מגדיר את זמן שהקדם חליטה מופעל (pump on), ואת זמן ההשהיה (pump off) עד לתחילת החליטה. בדרך זו משיגים הזרמת קבועה, לזמן ארוך הרבה יותר.

חיסכון באנרגיה

מכונת האספרסו ללית ביאנקה מצוידת במערכת חיסכון באנרגיה מתוחכמת המכניסה אותה באופן אוטומטי למצב חיסכון באנרגיה. אם המכונה לא בשימוש פרק זמן שנקבע מראש, המכונה נכנסת למצב חיסכון באנרגיה שבו מושבת דוד הקיטור ודוד הקפה שומר על טמפרטורה של 700 צלזיוס. באותו הזמן יעילות משטח חימום הכוסות נשמרת על 80%. היתרון של מצב חסכון באנרגיה הוא שברגע שמפעילים אותה מחדש, המכונה חוזרת למצב עבודה תוך עשר דקות בלבד, ומעניקה חיסכון משמעותי באנרגיה.

ניתן לתכנת את פרק הזמן שלאחריו המכונה תכנס למצב חיסכון בעזרת כפתורי הבקרה. הזמנים האפשריים הם: חצי שעה, שעה, שעה וחצי, שעתיים, שעתיים וחצי, 3, 4, 5, 6, 7, ו-8 שעות

2 מדידי לחץ מדויקים בשעון אחד

הללית מצויידת בשעון עם 2 מחוגים המציג את הלחצים במכונה. אחד העליון המתרומם מעלה עם כיוון השעון ומציג את לחץ דוד הקיטור (0-4 בר) והשני התחתון היורד מטה נגד כיוון השעון ומציג את לחץ החליטה (0-16 בר)

שליטה ובקרה

מערכת השליטה והבקרה בביאנקה, המבוססת על PID של חברת Gicar, חברה איטלקית המובילה העולמית בתחום אוטומציה של מכונות קפה, שולטת על הטמפרטורות והזמנים במכונה. בביאנקה בנו את ה-PID עם לולאה כפולה, לדוד האספרסו ולדוד הקיטור, המאפשר שליטה טובה יותר בכל הפרמטרים. המשתמש יכול לכוון את אורך זמן הקדם חליטה, את ההמתנה מרגע סיום קדם החליטה עד לתחילת החליטה, לקבל תצוגה של זמן החליטה, טמפרטורת דוד האספרסו, טמפרטורת דוד הקיטור ועוד.

משאבה סיבובית שקטה במיוחד (Rotary Pump)

המשאבה הסיבובית האיכותית בביאנקה מספקת לחץ אחיד וקבוע על הקפה הטחון בניגוד למשאבת פעימות (Vibration Pump) הדוחפת את המים בפולסים. בנוסף כל מי שמשתמש במכונת אספרסו מקצועית עם משאבת פעימות. מכיר את הרעש ששומעים כאשר עושים חליטה או כאשר המכונה מזרימה מים לתוך הדוד. עם המשאבה הסיבובית של הביאנקה רעש החליטה הוא כל כך שקט שבקושי שומעים אותה עובדת.

דוד כפול

למכונת הביאנקה יש שני דוודים מנירוסטה, שכל אחד מכוון לטמפרטורה המתאימה. דוד אחד לקיטור ומים חמים המכוון לטמפרטורות גבוהות של עד 1350 מעלות צלזיוס ודוד להפקת אספרסו שניתן לכוון אותו לטמפרטורות נמוכות מתחת ל-100 מעלות.

בלחיצת כפתור ניתן לכבות את דוד הקיטור. מתאים למי שרוב הזמן שותה אספרסו.

מנוף הזרימה

ידית המנוף הממוקמת מעל ראש החליטה E61 מאפשרת לשלוט בזמן אמת בזרימה, ובעקיפין בלחץ, העובר על הקפה הטחון בידית. כאשר מסובבים את המנוף משתנים בהדרגה את זרימת המים בתוך ראש החליטה עד שמגיעים ללחץ המתאים ביותר לחליטה אידאלית. בדרך זו ניתן לשלוט באופן ידני בכל שלב במהלך חליטת האספרסו כדי להשיג את התוצאה הטובה ביותר האפשרית בספל ללא תלות בסוג תערובת הקפה.

מד לחץ ראש

על ראש החליטה מקדימה ממוקם מד לחץ המודד את הלחץ המדויק בתוך ראש החליטה. זה מאפשר (למעשה חיוני) לשלוט בצורה טובה יותר בלחץ על קפה הטחון בזמן השימוש במנוף הזרימה.

מיכל מים קרים נפרד

את מכונת האספרסו ביאנקה ניתן לחבר לצנרת המים, או להשתמש במיכל מים חיצוני. המיכל מתחבר מחוץ למכונה וניתן לחברו בכל צד או מאחורי המכונה, או לנתק אותו לחלוטין כדי להשתמש בצנרת. היתרון הגדול בכך, שמיכל המים ממוקם מחוץ למכונה, בניגוד לרוב המכונות שבהם מיכל המים משולב וממוקם בתוך המכונה, הוא שהמים לא מתחממים מהחום הפנימי של המכונה וכל נזילת מים בטעות כשממלאים את המיכל, נשפך החוצה ולא לתוך המכונה. ובנוסף, הנוחות למקם את המיכל בכל צד מאפשר למקם את המכונה במקום המתאים במטבח. שני דברים קטנים. בתוך המיכל יש מקום להעמיד את פילטר המים ולמיכל יש סימונים קטנים כדי לסמן את תאריך החלפת המסנן.

צינורית הקיטור וצינורית המים החמים

צינורית הקיטור וצינורית המים החמים הם ניתנים למגע. הצינוריות בנויות מצינור כפול, כאשר הקיטור או המים החמים זורמים בצינור הפנימי, והצינור החיצוני מתחמם יחסית מעט מאד ומונע כוויה. לצינוריות יש גאומטריה חדשה המאפשרת תנועה רחבה שמקלה על השימוש והניקוי. המכונה מגיעה כשבקצה צינורית ההקצפה יש 2 חרירים, ועם המכונה מקבלים גם קצה נוסף של צינורית ההקצפה עם 4 חרירים.

גוף נירוסטה

גוף המכונה כולו כולל מגש הטפטוף עשויים נירוסטה מלוטשת AISI 304 כדי לספק אורך חיים בלתי מוגבל, מראה אסתטי מעולה וניקוי קל.

יופי ייחודי של עץ אגוז

הכפתורים של ברז הקיטור ושל ברז המים החמים, ידית הפורטפילטר, ומנוף הזרימה עשויים מעץ אגוז. ומקנות למכונה יופי ייחודי. גם רגליות המכונה עשויות מעץ אגוז וניתן לשנות את גובהן, מה שמאפשר יציבות רבה גם אם מניחים את המכונה על משטח לא מאוזן. כאשר מחברים את המכונה לצנרת הביוב, ייתכן ותרצו לאפשר נטיית קלה של המכונה כדי להקל על ניקוז המים.

זרבובית ידית החליטה (פורטהפילטר) ייחודית

חברת ללית פיתחה זרבובית ייחודית לפורטה פילטר, והיא קוראת לה "גלישת קפה" (Coffee Slide). הזרבובית מזרימה את האספרסו בעדינות לספל ועוזרת באופן פעיל ליצירת קרמה עשירה. הזרבובית פונה קדימה, וניתן לראות את זרימת האספרסו לספל. כמו כן לזרבובית יש בליטה מיוחדת המאפשרת לדחוס את הקפה הטחון מבלי לפגוע בקצות הזרבובית.

אביזרים

המכונה מגיעה עם סט אביזרים רחב:

  • פורטהפילטר ל-2 מנות עם ידית מעץ אגוז,
  • פורטהפילטר למנה בודדת עם תחתית חתוכה (בוטומלס)
  • סלסלת פילטר לכמות של 18/20 גרם קפה טחון,
  • פילטר עיוור,
  • מרכך מים ל- 70 ליטר,
  • דוחסן ללית איכותי מנירוסטה עם ידית אלומיניום במשקל של 435 גרם,
  • מברשת ניקוי לראש החליטה,
  • מטלית מיקרופייבר,
  • זרבובית קצה לצינורית הקיטור עם 4 חרירים.
  • רשת הגבהה למגש הטפטוף לספלי אספרסו

מגש הטפטוף

מגש הטפטוף גדול ביותר בנפח של 1.4 ליטר עשוי כולו מנירוסטה מבריקה ששאריות הקפה נשטפות ממנה בקלות, במרכזו יש בורג שאפשר להוציאו ולחבר את המגש ישירות לביוב, מעל מונחת רשת נוחה להניח עליה את הספלים, ומתחת למגש הטיפטוף יש מקום מיוחד כדי להניח את הפילטר העיוור.

וידאו

איך מפיקים את המירב מביאנקה
  כיוון הלחץ של המשאבה הסיבובית
התקנת מיכל המים כיוון פרופיל הזרימה בביאנקה
איך עובד קדם החליטה (preinfusion) בביאנקה איך עובד מנוף הזרימה בללית ביאנקה
x

x
×