מאמרים על קפה

RSS
  • מלון מונחים - Glossary

    מלון מונחים - Glossary

    מילון מונחים - Glossary כפי שכבר ציינתי הקפה הוא המוצר השני הנסחר בעולם לאחר הנפט, ומטבע הדברים מליוני אנשים, עוסקים בתחום, מכאן שעם הזמן נוצרה שפה שלמה של מונחים ומושגים השייכים לעולם הקפה. זר שיקלע לשיחה של 2 מומחי קפה...

    קרא עוד
  • תשובות לשאלות נפוצות - FAQ

    תשובות לשאלות נפוצות - FAQ

    האם פולי קפה "ירוקים" ו"לא קלויים "הם אותו דבר? עם השנים נתקלתי בהרבה שאלות ששאלו חובבי הקפה. להלן אוסף שאלות שחוזרות ונשאלות בפורומי הקפה השונים בעולם: איזו מכונת אספרסו לקנות? (השאלה הנפוצה ביותר בפורומים השונים.) קניתי מטחנה חדשה ומצאתי בה...

    קרא עוד
  • ערביקה מול רובוסטה

    ערביקה מול רובוסטה

    בשנת 1753 מפרסם שבדי בשם קרל לינאוס (Carl Linnaeus) ספר לקביעת שיטת מיון בעלי חיים וצמחים הנקרא "שיטת הטבע" (Systema Naturae - המשמש את הבוטנאים עד היום), שבו הוא סיווג בפעם הראשונה את משפחת רוביקה (Rubiaceae) הכוללת יותר מ-500 זנים מוכרים...

    קרא עוד
  • הגל השלישי בקפה

    הגל השלישי בקפה

    הרעיון מאחורי "הגלים" בקפה הוא למעשה לתאר את השינוי שחל בחשיבה על קפה מהלך השנים. "הגל הראשון" - נהוג לחשוב שמדובר בדור שלם שהחל ככל הנראה בשולי המאה ה -19 שבהתאם לתרבות הקפה האמריקנית שבה כולם הכירו את מותג הקפה...

    קרא עוד
  • ההיסטוריה של הקפה

    ההיסטוריה של הקפה

    אגדות רבות מתהלכות על תחילת דרכו של הקפה. הנפוצה ביותר, שסופרה מאב לבן בשבטים הגליים באתיופיה, והובאה לדפוס במאה ה-18 ע"י החוקר באנסיוס, היא אגדת רועה העיזים (יש הטענים ששמו קאלדי), שבמאה השישית לפני הספירה, הבחין שבלילות מסוימים העיזים ערניות,...

    קרא עוד
  • טעימת קפה - Cupping

    טעימת קפה - Cupping

    טעימת קפה – Cupping  טעימת קפה היא אומנות. המטרה בטעימת קפה היא להגיע לדיוק בטיב הקפה, ולהבחין בין קפה טוב לקפה פגום.  בשרשרת התהליכים של הקפה מהקטיף ועד לצרכן, יש צורך לבצע טעימת קפה מספר פעמים. טעימת הקפה, הנקראת Cupping...

    קרא עוד
  • טעמי הקפה - Coffee Taste

    טעמי הקפה - Coffee Taste

    לקפה, כמו ליין, יש טעמים רבים ביותר, קשה להבחין בכל הטעמים, אך טועמים מומחים מסוגלים להבחין בהרבה מהם. קשה מאוד לתאר טעמים או תחושת טעמי הקפה בכתובים, אך אפשר להסביר באופן כללי את התחושות המלוות את טועם הקפה והטעמים השונים....

    קרא עוד
  • טחינת קפה - Grinding coffee

    טחינת קפה - Grinding coffee

    טחינה קפה למה בכלל צריך לטחון קפה? ומה הייתרון בטחינת קפה בבית? מדוע אי אפשר להשתמש בפולי הקפה כפי שהם כדי להכין מהם קפה טוב? האמת היא, שאכן כן ניתן להכין קפה תוך שימוש בפולי קפה שלמים, אך התוצאה תהיה...

    קרא עוד
  • קפה אמיגו

    קפה אמיגו

    קפה, זו המומחיות שלנו - והסיסמה שלנו היא: "קפה אמיתי זה קפה טרי!" עובדה ידועה שכולם מכירים היא, שחלה טריה, שזה אתה יצאה מהתנור בבית המאפה, טעימה בהרבה מאותה חלה  שעמדה מספר ימים על המדף במכולת, כך גם קפה. קפה...

    קרא עוד
  • לאטה ארט, ציורים על הקפה - Latte Art

    לאטה ארט, ציורים על הקפה - Latte Art

    ציורים בקפה, או כפי שקוראים לכך בשפה המקצועית: לאטה ארט (Latte Art) כשיושבים בבית קפה ומזמינים קפוצ'ינו, יש תחושה נעימה כשמקבלים אותו עם עיצוב יפה בצורת לב או בצורת עלה מלמעלה, שהכין עבורנו הבריסטה כשיצק את החלב לקפוצ'ינו. הציורים על...

    קרא עוד
  • קפאין

    קפאין

    קפאין הוא חומר ממריץ, חסר טעם וריח, הנמצא בקפה, תה, משקאות אנרגיה, קוק קולה, קקאו ובצמחים אחרים. בצורתו הטהורה ביותר, קפאין הוא חומר לבן, מוצק, מגובש, בדומה לצמר פלדה. קפאין ידוע כממריץ אנרגיה. מיליוני אנשים ברחבי העולם סומכים על היכולת של...

    קרא עוד
  • קפה נטול קפאין

    קפה נטול קפאין

    אחד ממוצרי הלוואי של הקפה הוא הקפאין שידוע שהוא משפיע על פעילות הגוף. בשים האחרונות יש מחקרים רבים הטוענים שאין בו נזק רב, אולם יש לא מעט צרכנים שמעדיפים לשתות קפה ללא קפאין. ובשנים האחרונות עם התגברות הטרנד "הבריאותי" הדרישה...

    קרא עוד
x
x