קפה לואק (Copi Luwak)

קפה לואק (Copi Luwak)

אי אפשר לדבר על קפה מבלי לתאר על אחד מסוגי הקפה המוזרים ביותר בעולם הנקרא - קפה לואק.
זהוא הקפה היקר ביותר, והנחשב לטוב ביותר בעולם. בדרום מזרח אסיה, ובמיוחד באינדונזיה, בין מטעי הקפה מתרוצצת חיה הדומה לנמיה שאוהבת את פרי הקפה. החיה, שהיא זללנית גדולה, מתקיימת מאכילה של פירות ביצים ועוד.
בעונת הפריחה של פרי הקפה, החיה מתענגת על פרי הקפה ומעדיפה אותו על מאכלים אחרים.

הלואק יודעת לבחור את הפרי הבשל בלבד. כעבור זמן מה הפרי יוצא בדרך הטבע ומונח כגללים על הרצפה.
הגללים יבשים וללא ריח כלל. ילידי המקום אוספים את הגללים ושולחים אותם למרכז עיבוד. מרכז העיבוד מקבל את הקפה רק בתנאי שהוא מגיע כגללים, כדי להיות בטוח שמדובר בקפה אותנטי.

במרכז העיבוד מפרידים את הגללים לפולים בודדים. אחוז הלחות בפולים, המכוסים עדיין בקליפת הקלף, הוא גבוה.
מנחים את הפולים לייבוש על משטח גדול חשוף לשמש ובמשך כשבוע הפולים מתייבשים. בזמן הזה הם מצטמקים וקליפת הקלף הופכת יבשה ופריכה וקל מאד לקלף אותה ע"י שבירתה.
את הפולים הנותרים ממינים ומשווקים.
החברות המשווקות שולחות לפי בקשה מיוחדת תעודה המוכיחה את אוטנטיות הקפה.

הכמויות הן קטנות אך הביקוש הרב הפך קפה זה לכל כך מבוקש שתמיד יש מחסור.
המחסור, כמו בכל שוק של ביקוש והיצע, יצר שוק של מגדלים הלוכדים את החיות ומכניסים אותם ללולים, ממש כמו תרנגולות, נותנים להם לאכול רק פולי קפה, שאכותם ירודה, כדי לחסוך כסף, והתוצאה לא רק קפה רע, אלה התעללות בחיות ברמה הכי גרועה. וחבל.
אנו, החלטנו בהחלטה עקרונית לא לרכוש מגורמים לא ידועים, קפה לואק, כדי לא לעודד מגדלים אלו.

חזרה שיטת העיבוד "הקילוף הרטוב" או חצי רטוב
קדימה הקצפת חלב

השאירו תגובה

תגובות חייבות לעבור אישור לפני פרסום באתר

שדה חובה

x

x