אליפויות ותחרויות בעולם הקפה

התפתחות עולם הקפה בעולם הביאה איתה גם מספר תחריות בין לאומיות המתקיימות מידי שנה במדינה אחרת, ומיועדות למקצועני וחובבי הקפה. במקביל לתחרויות מתקיים כנס עם הרצאות  בנושא הקפה מהטובים שבמומחים בתחום ותערוכת מוצרי קפה, בו מציגת חברות הקפה את מוצריהם.
זהו פסטיבל אמיתי המאפשר למקצועני וחובבי הקפה בעולם להיפגש וללמוד.
התחרויות מתקיימות בו זמנית, במספר תחומי קפה שונים והם: אליפות הבריסטה, אליפות הטעימות, אליפות עיצוב צורות בקפה, אליפות ברוח טובה, אליפות הקליה, אליפות הכנת קפה טורקי ואליפות הכנת קפה בחליטה.
בכל התחרויות נבחנת יכולתו של המתמודד מול צוות שופטים מוסמכים, והתחרות מוגבלת בזמן. חריגה מהזמן מורידה נקודות ואף מביאה לפסילה.
את רוב התחרויות מארגן גוף בשםWorld Coffee Events (WCE)  שהוקם בחסות 2 ארגוני הקפה הגדולים: SCAA ו- SCAE

ניתן לקרוא על כל התחרויות באתר האינטרנט:

  http://www.worldcoffeeevents.org

אליפות הבריסטה - World Barista Championship

  בריסטה (באיטלקית – ברמן), הוא המקצוען המכין ומגיש את המשקאות המבוססות אספרסו בבתי הקפה.
אליפות הבריסטה (World Barista Championship) היא המפורסמת ביותר בן התחריות בעולם הקפה. באליפות משתתפים בריסטות מכל רחבי העולם. אל התחרות נשלחים המועמדים שניצחו באליפות הבריסטה במדינתם. בתמונה, אלוף ישראל אנדריי ויצמן מתמודד באליפות העולם בוינה.

מתכונת התחרות
כל מתמודד מקבל 15 דקות בהם הוא נדרש להכין, 4 ספלי אספרסו, 4 ספלי משקה חלב (שיכול להיות קפוצ'ינו או כל משקה אחר בלבד שיוגש בספל הקטן מ-240 מיליליטר) ו-4 ספלי משקה כלשהו (יחודי שהוא המציא) שמבוסס על קפה, ללא אלכוהול וללא חומר אכיל כלשהו.  את המשקאות הוא מגיש תוך כדי הסבר ל-4 שופטי טעם. את יכולתו ליד מכונת האספרסו בוחנים 2 שופטים טכניים, ובנוסף יש שופט ראשי אחד.

אליפות הטעימות - World Cup Tasters Championship

  כל מתמודד מקבל 8 סטים של 3 ספלי קפה פילטר (24 ספלים)
בכל סט יש 2 ספלים עם קפה זהה, ובספל השלישי יש קפה אחר. מטרת המתמודד לזהות את הספל עם הקפה השונה.
מי שמצליח לזהות יותר ספלים עם קפה "שונה", זוכה. במקרה של תיקו, זוכה זה שעשה את הטעימות בזמן הקצר יותר.

אליפות הקפה ברוח טובה (קפה ואלכוהול)- World Coffee in Good Spirits

תחרות זו מיועדת לבריסטות המגישים משקאות קפה עם אלכוהול. בהרבה מקומות בעולם קפה עם אלכוהול הוא משקה מקובל, (ראה פרק אייריש קופי) ויכולתו של הבריסטה נבחנת להגיש משקה שיהיה גם טעים, וגם מעניין ובמיוחד מקורי.

אליפות הקפה התורכי -  World Cezve/Ibrik Championship

תחרות זו מיועדת לחובבי הקפה התורכי או כפי שהוא נקרא בעולם קפה מזרח תיכוני.
על כל מתמודד נדרש להכין בתוך 12 דקות, 2 ספלי קפה תורכי מסורתי, 2 ספלי משקאות יחודיים חמים כשהמרכיב העיקרי בהם חייב להיות קפה תורכי שמכינים אותו במקום ו- 2 ספלי משקה יחודי קר.

אליפות עיצוב הצורות בקפה - World Latte Art Championship

אליפות זו באה לבחון את כשרונם, ויכולתם של הבריסטות להכין צורות יפות ומיוחדות יותר בעזרת החלב המוקצף על הקפה. בתחרות זו משתתף שופט שהוא מומחה עיצוב.
המתמודד מקבל ניקוד על: זהות הצורות, הקונטרסט, היחסים בגודל והמיקום בספל, רמת קושי, איכות התמונה והאם היא מושכת את המתבונן. אין ניקוד על טעם הקפה.

אליפות הכנת קפה בחליטה - World Brewers Cup

באליפות זו מתחרים המתמודדים על יכולתם להכין את ספל הקפה המושלם שאינו קפה תורכי ולא אספרסו.
המתמודד נבחן ע"י טיב המשקה: היחס בין קפה למים, חום המשקהAroma, Flavor, Aftertaste, Acidity, Body, Balance וכללי. בנוסף הוא נבחן גם על צורת ההגשה.

אליפות הקליה - World Coffee Roasting Championship

באליפות זו מתחרים המתמודדים על יכולתם לקלות את הקפה בצורה המושלמת. ולהכין את התערובת הטובה ביותר מקפה ירוק שניתן במקום.
זוהי תחרות חדשה יחסית.
אליפויות ותחרויות בעולם הקפה

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום